Gå direkt till innehåll
Nya, moderna Peugeot Expert kör längre på litern

Pressmeddelande -

Nya, moderna Peugeot Expert kör längre på litern

Under våren lanserar Peugeot en uppdaterad version av mellanlastaren Expert. Det nya formspråket ger ett modernt och sobert intryck och både säkerhet och körglädje har höjts väsentligt. Nya Expert tar ledningen även på miljösidan med sin låga bränsleförbrukning och minimerade koldioxidutsläpp.

Tre års nybilsgaranti med assistans, ny automatlåda kopplad till den vridstarka 163 hästars HDi dieselmotorn och ett rejält lastutrymme gör nya Expert till hantverkarens drömpartner.

Peugeot Expert får under våren ett ansiktslyft och när Peugeot nu infört Euro 5-motorer på hela sitt transportbilsprogram tar Expert ledning i sin storleksklass när det gäller låg bränsleförbrukning och således låga koldioxidutsläpp.

Det har blivit dags för den tredje generationen Expert, modellen som lanserades 1995 och som hittills producerats i mer än 475 000 exemplar (person- och transportbilsversionen). Precis som på systermodellen Partner får Peugeot Expert ett nytt utseende genom att frontpartiet förnyats och antagit märkets nya formspråk. Kylargrillen har fått en ny form och har försetts med en kromlist för att förstärka det nya robusta utseendet.

I enlighet med EU-lagstiftningen har Peugeot infört Euro 5-motorer på samtliga Expert-versioner och modellen kan nu stoltsera med en rad bränsleeffektiva motorer från 90 hk upp till 163 hk.

Efterlängtad automatlåda
I nya Expert erbjuds ett motorutbud från 90 hästkrafter starka HDi-motorn på 1,6 liter upp till tvåliters bränslesnåla HDi-dieselmotorn med 163 hk. Den sistnämnda finns numera med automatlåda, något som ofta efterfrågas bland hantverkare och andra kunder som använder bilen som sitt arbetsredskap. Den 163 hk starka tvålitersdieseln har en bränsleförbrukning på låga 6,4 l/100 km och ett koldioxidutsläpp på 168 g/km, vilket är rekord i det här segmentet.

Förbättrad säkerhet
Ytterligare två tillval har tillkommit på nya Expert, som redan har en mycket hög säkerhetsnivå tack vare en förstärkt karosstruktur, ESP och upp till sex krockkuddar; däcktryckssensor (sensorer placerade på alla fyra hjulen) samt hastighetsbegränsare med fyra förinställda hastighetslägen (90, 100, 110 eller 130 km/h).

Peugeot Expert erbjuds i två olika karossversioner; L1H1 och L2H1 och beroende på version har modellen en lastvolym mellan 5 och 7 m3 och lastkapacitet på upp till 1 085 kg.

Expert tillverkas i fabriken i Valenciennes i Frankrike och lanseras på den svenska marknaden under våren 2012.

Tre års nybilsgaranti med assistans
På den svenska marknaden gäller från och med 1 januari 2012 att alla ordertecknade transportbilar får ett års extra garanti. Det innebär att alla Peugeots transportbilar numera har tre års garanti och tre års assistans. Garantin det tredje året gäller så länge bilen har gått mindre än 10 000 mil och är servad på en auktoriserad verkstad det tredje året.


Ämnen

Taggar


Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar, scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Med 10 000 återförsäljare och verkstäder i 160 länder får Peugeots spännande mobilitetslösningar spridning över hela världen. Efter 200 års stark närvaro på marknaden är Peugeot genomsyrat av inspiration och framgång och förnyar sin design och sin visuella identitet, utvidgar sitt modellprogram och har stora internationella ambitioner för de kommande åren. Peugeot lanserade 2010 RCZ - en skräddarsydd sportcoupé, iOn – en till 100 % elektrisk bil, 408 i Kina och tre nya modeller i Latinamerika. Den nyligen lanserade familje- och tjänstebilen Peugeot 508, en rymlig miljöbil i sedan- och kombiutförande, har blivit en riktig succé. Nästa modell på marknaden är världens första dieselhybrid 3008 HYbrid4.

Presskontakt

David Lindahl

David Lindahl

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 073 312 56 58
Ola Martinsson

Ola Martinsson

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 076 101 59 64

Relaterat material