Följ K.W. Bruun Autoimport

Ny VD för Peugeot i Sverige

Pressmeddelande   •   Okt 11, 2011 08:31 CEST

Efter ytterligare närmare tre år som VD för Peugeot i Sverige lämnar Ulrik Lundsfryd idag över till Per Brinkenberg, som blir ny VD för K W Bruun Autoimport AB, generalagenten för Peugeot i Sverige.

Ulrik Lundsfryd återvände till Peugeot Sverige i juni 2009 efter att framgångsrikt styrt företaget mellan 1999 och 2006, då Peugeot klättrade från 16:e till 5:e plats i den svenska nyregistreringsstatistiken. Ulriks uppdrag var att skapa rätt förutsättningar för Peugeot att växa ytterligare, tillsätta en ny ledning och organisation samt fördjupa samarbetet med återförsäljarnätet. Efter två och ett halvt år är uppdraget genomfört och Ulrik lämnar idag över stafettpinnen till Per Brinkenberg.

- Det är med stor sorg i hjärtat jag lämnar alla inom Peugeot-organisationen. Det finns en stark vi-känsla, motivation och lojalitet för märket och vi vet att Peugeot nu har alla förutsättningar på plats för att växa ytterligare de kommande åren, säger Ulrik Lundsfryd.

 

Per Brinkenberg tar över rodret idag och är glad över förtroendet och den spännande utmaningen;

- Det känns oerhört kul att åter få fokusera på Peugeot på den svenska marknaden. Tack vare ett starkt, modernt modellprogram med både person- och transportbilar och en stabil, professionell återförsäljarkår räknar vi med en fortsatt stark utveckling.

Per Brinkenberg, 46 år, kommer närmast från VD-posten på Peugeot i Estland och Lettland, där han utvecklat verksamheten under drygt tre år. Han har också en gedigen erfarenhet av märket på den svenska marknaden som bland annat Servicemarknadschef hos Peugeot Sverige i över 10 års tid. Ytterligare erfarenheter från bilbranschen fick Per inom Volvokoncernen redan i mitten av 80-talet.

Efter 22 år i Interdankoncernen, som VD för olika bolag i Danmark och Sverige, har Ulrik Lundsfryd bestämt sig för att anta nya utmaningar. Han har flera styrelseuppdrag inom affärs- och fastighetsbranschen i Europa och har startat ett investmentbolag, som han önskar utveckla på heltid.

K W Bruun Scandi A/S är det gemensamma moderbolaget för de nordiska och baltiska importörerna, där K W Bruun Autoimport (Peugeot Sverige) ingår. Koncernen omsätter cirka 4 miljarder SEK och har 125 anställda.

Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar, scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Med 10 000 återförsäljare och verkstäder i 160 länder får Peugeots spännande mobilitetslösningar spridning över hela världen. Efter 200 års stark närvaro på marknaden är Peugeot genomsyrat av inspiration och framgång och förnyar sin design och sin visuella identitet, utvidgar sitt modellprogram och har stora internationella ambitioner för de kommande åren. Peugeot lanserade 2010 RCZ - en skräddarsydd sportcoupé, iOn – en till 100 % elektrisk bil, 408 i Kina och tre nya modeller i Latinamerika. Den nyligen lanserade familje- och tjänstebilen Peugeot 508, en rymlig miljöbil i sedan- och kombiutförande, har blivit en riktig succé. Nästa modell på marknaden är världens första dieselhybrid 3008 HYbrid4.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.