Gå direkt till innehåll
Nu invigs norra Europas första snabbladdningsstation för

Pressmeddelande -

Nu invigs norra Europas första snabbladdningsstation för

Den nya snabbladdningsstandarden CHAdeMO står för O cha demo ikaga desuka vilket är japanska och betyder “How about some tea” (under tiden du laddar). Att ladda en elbil med nya tekniken tar inte längre tid än att göra i ordning och värma en god kopp te. På en halvtimme laddar den 80 % av kapaciteten och 50 % får du på en kvart.

 – Det här är bara det första steget i den utbyggnad av snabbladdning vi ser framför oss under 2011-2012, säger Mikael Hagman projektledare för eltrafik på Jämtkraft. Vi tror möjligheten att snabbladda kan ge människor en större trygghet i användningen av elbilar. Vi tar bort en del av den osäkerhet som kan finnas när det gäller bilarnas räckvidd, fortsätter han.

 Anledningen till att Östersund har blivit ett centrum för ny miljöteknik är Green Highway och Jämtkrafts och Östersunds kommuns satsningar på en introduktion av elbilar i regionen.

 – Vi är stolta över att få placera Östersund i händelsernas centrum vad gäller framtidens fordonsteknik. Ska vi vara ett vintertestcenter för elbilar krävs sådana här pionjärinsatser, säger AnnSofi Andersson, (s) kommunstyrelsens ord­förande i Östersund.

Peugeot iOn är med och snabbladdar
Under invigningen får besökarna provköra sprillans nya Peugeot iOn. Nio bilar finns nu i regionen – samtliga via elbilsprojektet i Östersund där bidrag om 50 000 kr förmedlas till elbilsköpare. Peugeot iOn är 100 % eldrivna. Först ut i en ny generation av eldrivna fullstora bilar som är smidiga att köra. Peugeot iOn är alltså inte riktade mot modiga föregångare och entusiaster, målgruppen är yrkesförare, allmännyttiga företag och på sikt privatpersoner.

 – Det känns väldigt inspirerande att delta som samarbetspartner i detta unika projekt och historiska tillfälle och det får förhoppningsvis stort genomslag för användandet av elbilar i Sverige, säger Richard Asplund, ansvarig för Företagsförsäljning på Peugeot Sverige.

För frågor och information om Green Highway och invigningen

Kontakta: Mikael Hagman, 063-14 90 89, 072-72 89 614, mikael.hagman@jamtkraft.se

Ämnen

Taggar


Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar, scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Med 10 000 återförsäljare och verkstäder i 160 länder får Peugeots spännande mobilitetslösningar spridning över hela världen. Efter 200 års stark närvaro på marknaden är Peugeot genomsyrat av inspiration och framgång och förnyar sin design och sin visuella identitet, utvidgar sitt modellprogram och har stora internationella ambitioner för de kommande åren. Peugeot fortsätter sin utveckling med lanseringen av RCZ - en skräddarsydd sportcoupé, iOn – en till 100 procent elektrisk bil, 408 i Kina och tre nya modeller i Latinamerika.

Presskontakt

Ola Martinsson

Ola Martinsson

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 076 101 59 64

Relaterat material