Gå direkt till innehåll
Många nya Peugeot-återförsäljare slår upp portarna

Pressmeddelande -

Många nya Peugeot-återförsäljare slår upp portarna

Under våren öppnar fler bilanläggningar som säljer och servar Peugeots person- och transportbilar runtom i landet. På vissa orter välkomnar helt nya fullserviceanläggningar kunderna och på andra orter är det ägarbyten eller renodlade transportbilscenter som invigs under våren.

Peugeot är inne i en expansiv fas, inte bara på produktsidan utan också när det gäller vårt rikstäckande återförsäljarnät som vi stärker och utvecklar, säger Peugeot Sveriges vVD, Tobias Pettersson.

Peugeot i Sverige har idag ett återförsäljar- och servicenät med 68 auktoriserade återförsäljare och 24 verkstäder från norr till söder. För att ytterligare höja servicegraden och närheten för Peugeot-ägarna öppnar nya anläggningar på orter där märket har varit representerat historiskt men också på nya orter som till exempel i Landskrona och i Vällingby väster om Stockholm.

Förutom marknadens mest moderna personbilsutbud erbjuder Peugeot ett brett och flexibelt transportbilsprogram. För att möta den ökande efterfrågan öppnar Peugeot separata transportbilscenter med specialistkompetens och fokus på yrkesförarnas specifika behov. Det första LCV-centret slog upp portarna hos Einarssons Bil AB i Älmhult i slutet av februari i år.

- Det är enormt viktigt för oss med hög kompetens, god kapacitet och kvalitet på alla våra återförsäljaranläggningar. Vårt mål är att alla Peugeotägare ska vara mycket nöjda med sitt bilägande, fortsätter Tobias Pettersson.

Följande anläggningar som säljer och servar Peugeot har öppnat eller kommer att öppna under våren;

I Stockholmsområdet invigdes en ny fullserviceanläggning, J BIL Vällingby, i mitten på mars.
J BIL är sedan 1998 återförsäljare av Peugeot i Upplands Väsby, Haninge (2010) och Täby (2012).

I helgen öppnade ännu en ny fullserviceanläggning i Lidköping, Klangs Bilservice AB, med försäljning av nya Peugeot person- och transportbilar och service.

I Hässleholm slog R. Einarsson Bil upp portarna till Peugeot-försäljningen i helgen. Det är samma lokaler som märket såldes i för några år sedan men nya ägarduon har investerat i en ny, fin fullserviceanläggning enligt Peugeots koncept ”BlueBox”. R. Einarsson Bil har också öppnat Peugeots första Transportbilscenter i Älmhult.

I Landskrona öppnar inom kort en ny fullserviceanläggning som säljer och servar Peugeot, Mårtenssons Bil AB.

Wä Bil i Kristianstad har fått nya ägare som satsar och utvecklar Peugeot ytterligare på orten. Detsamma gäller för Peugeot-anläggningen Auto-Larsson i Lund. I Uppsala tog Uppsala Bilgalleri över Peugeot-försäljningen från Thunbergs Bil och de nya, fina lokalerna har ett perfekt läge i centrala Uppsala.

Peugeots person- och transportbilsprogram har under de senaste 8 månaderna haft en 26-procentig försäljningsökning, vilket överträffar marknaden (+10,8 %). Under 2014 har Peugeot lanserat tre helt nya personbilar - Peugeot 308, 308 SportWagon och 108 och tre faceliftade modeller – 3008, 5008 och nyligen nya 508. Under sensommaren lanseras nya Peugeot 208 och person- och transportbilen Partner Tepee och Skåp.

Foton till redaktionens fria förfogande:

Invigning av R. Einarsson Bil i Hässleholm

Tf platschef Kenneth Holmgren och VD John Marnell inviger J BIL i Vällingby

Invigning av Klangs Bilservice AB i Lidköping

Zandra Magnusson, VD för Wä Bil AB och numera ägare

Uppsala Bilgalleri i Uppsala säljer Peugeot

Ämnen

Taggar


Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar,scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Verksamma i nästan 160 länder med 10 000 återförsäljare och verkstäder har märket stor spridning över hela världen. Efter drygt 200 år av stark närvaro på marknaden är Peugeot genomsyrat av inspiration och framgång och förnyar sin design och sin visuella identitet, utvidgar sitt modellprogram och har stora internationella ambitioner för de kommande åren. Det yngsta modellprogrammet någonsin, där bland andra sportiga 208 GTi och crossovern 2008 lanserats med stor framgång, samt helt nya 308, som fick mottaga den prestigefulla utmärkelsen « Årets Bil 2014 ». Hög kvalitet i såväl produkter som service, förfinad design och omsorg och en unik körupplevelse bidrar till den bilglädje varje Peugeot förmedlar.

Presskontakt

Ola Martinsson

Ola Martinsson

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 076 101 59 64

Relaterat material