Gå direkt till innehåll
Gustaf E. Bil blir ny återförsäljare för Peugeot

Pressmeddelande -

Gustaf E. Bil blir ny återförsäljare för Peugeot

Från och med slutet av 2012 kommer Peugeot få ännu större representation i landets sydvästra del. Gustaf E. Bil adderar Peugeot till sina fullserviceanläggningar i Falköping, Mariestad, Ulricehamn och Borås.

I april i år tog Gustaf E. Bil över Br Larssons verksamhet med försäljningsanläggningar i Skara, Lidköping, Vara och Alingsås. Företaget, som idag driver försäljning av bland annat Opel och Chevrolet, adderar i slutet av 2012 Peugeot till fullserviceanläggningarna i Falköping, Mariestad och Ulricehamn. I början av 2013 startar försäljningen av Peugeot i företagets anläggning i Borås. Det innebär att Peugeot kommer att öka sin närvaro i Västra Götaland från slutet av detta år.

Peugeot har idag ett av marknadens bredaste modellprogram på personbilssidan. I år har tre nya modeller introducerats, de två dieselhybriderna 3008 HYbrid4 och 508 RXH, samt Peugeot 208 – en ny klassledare i småbilssegmentet. Peugeot har även ett brett lätta lastbilsprogram som fyller företagens behov av smidiga och flexibla transportlösningar.

- I samarbetet med Gustaf E. Bil AB får vi en stark aktör i regionen Skaraborg/Älvsborg som med en naturlig koppling mellan anläggningarna befäster och stärker Peugeot inom regionen, säger Per Brinkenberg, VD för Peugeot Sverige.

Företaget Gustaf E. Bil etablerades redan 1947 och har sitt huvudkontor i Skövde och totalt 100 anställda fördelat på bilanläggningar i Skövde, Falköping, Mariestad, Borås och Ulricehamn. Gustaf E Bil har ett brett bilsortiment och har en omsättning på ca 300 miljoner kronor per år (2011). Gustaf E. Bil ägs sedan 80-talet av Midway Holding AB. Midway-aktien handlas på Stockholmsbörsens Small Cap-lista.

För mer information, kontakta:
Christian Törnblom, Peugeot Sverige, 070-576 04 15 eller christian.tornblom@peugeot.se
Anders Borg, Gustaf E. Bil AB, 0500-444 801 eller anders.borg@gustafebil.se

Ämnen

Taggar


Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar, scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Med 10 000 återförsäljare och verkstäder i 160 länder får Peugeots spännande mobilitetslösningar spridning över hela världen. Efter drygt 200 års stark närvaro på marknaden är Peugeot genomsyrat av inspiration och framgång och förnyar sin design och sin visuella identitet, utvidgar sitt modellprogram och har stora internationella ambitioner för de kommande åren. Peugeot lanserade 2011 familje- och tjänstebilen Peugeot 508 - en rymlig miljöbil i sedan- och kombiutförande - som blivit en riktig succé i hela Europa och Kina, iOn – en till 100 % elektrisk bil, 408 i Kina och tre nya modeller i Latinamerika. Årets banbrytande modeller är världens första dieselhybrid 3008 HYbrid4, 508 RXH och nya generationens småbil - Peugeot 208.

Presskontakt

Ola Martinsson

Ola Martinsson

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 076 101 59 64

Relaterat material