Gå direkt till innehåll
Gert Blomquist redo för årets midnattssolsrally!

Pressmeddelande -

Gert Blomquist redo för årets midnattssolsrally!

Efter klassegern 2009 och en fjärdeplats totalt är Gert Blomquist och hans Peugeot 504 V6 Coupé åter redo att fajtas om topplaceringarna på de 21 specialsträckorna i årets Midnattssolsrally. Ekipaget har alla förutsättningar - Peugeot 504 skördade stora rallyframgångar internationellet med bland annat Ove ”Påven” Andersson. Och Gert Blomquist från de småländska skogarna utanför Sävsjö, tävlandes för Vetlanda RRC, och hans co-driver Lena Lindberg känner sig mer laddade än någonsin.

 -Jag har slitit hårt med att få 504:an i ordning. Och med hjälp av duktiga mekaniker känns det nu som att allt skulle fungera bra, säger Gert. Bilen är den enda i sitt slag i Skandinavien.

 Gert Blomquist har sin sambo Lena Lindberg i kartläsarstolen och ekipaget med Peugeot 504 Coupé V6 från 1981 har startnummer 9 i det historiska rallyt, där bland andra Björn Waldegård och Stig Blomqvist också deltar.

- Många kända och duktiga rallylegendarer deltar i år så vi har verkligen en tuff match framför oss, avslutar Gert och fortsätter med de sista detaljerna för att allt ska bli klart till start.

 Peugeot skördade stora framgångar på 70-talet i Afrika med sedan- och coupeversionen av 504 med bland annat Ove ”Påven” Andersson som förare och segrare i Safarirallyt med en 504 Sedan. ”Påven” gick tyvärr hastigt bort 2010. Under senare delen av 70-talet tog Jean-Pierre Nicholas 504 Coupé V6 till flertalet segrar i Afrika, bland annat i Bandamarallyt.

 Årets Midnattssolsrally går av stapeln den 18 juli med Västerås som utgångspunkt och startar med en publiksträcka inne på Rocklundaområdet. Den 19 juli körs sju sträckor i Bergsslagen, 20 juli, sju sträckor i Roslagen och 21 juli körs sex sträckor i Sörmland innan rallyt avslutas med målgång och prisutdelning på Rocklundaområdet i Västerås.

KAK Midnattssolsrallyt är Sveriges och ett av norra Europas största rally för historiska tävlingsbilar. Bilarna ska vara byggda 1981 eller tidigare. KAK Midnattssolsrallyt kördes i sin ursprungliga tappning mellan 1950 och 1964. Sedan 2006 körs Midnattssolsrallyt som en historisk tävling med två huvudklasser: Historic och Regularity.

 Välkomna till Peugeots tält på serviceplatsen i Västerås under rallyt!

 Högupplösta foton för redaktionens fria förfogande;

Lena Lindberg och Gert Blomquist med Peugeot 504 V6 sedan. Foto: Isabella Henriksson.
Ove ”Påven” Andersson och Hertz med Peugeot 504, vinnare i Safarirallyt 1975. Foton: Peugeot Museet i Sochaux.

 Läs mer om Midnattssolsrallyt på http://www.midnattssolsrallyt.com/se/index.php

Presskontakter

Maria Lantz                                                            Gert Blomquist
maria.lantz@peugeot.se                                     070-586 63 21
08-555 433 60                                                       Blomquist Svensk Bilsport
070-576 10 87                                                                  

 

Ämnen

Taggar


Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar, scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Med 10 000 återförsäljare och verkstäder i 160 länder får Peugeots spännande mobilitetslösningar spridning över hela världen. Efter 200 års stark närvaro på marknaden är Peugeot genomsyrat av inspiration och framgång och förnyar sin design och sin visuella identitet, utvidgar sitt modellprogram och har stora internationella ambitioner för de kommande åren. Peugeot lanserade 2010 RCZ - en skräddarsydd sportcoupé, iOn – en till 100 % elektrisk bil, 408 i Kina och tre nya modeller i Latinamerika. Den nyligen lanserade familje- och tjänstebilen Peugeot 508, en rymlig miljöbil i sedan- och kombiutförande, har blivit en riktig succé. Nya modeller på marknaden är världens första dieselhybrid 3008 HYbrid4 och nya generationens småbil - Peugeot 208.

Presskontakt

Ola Martinsson

Ola Martinsson

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 076 101 59 64

Relaterat material