Gå direkt till innehåll
Förnyad Peugeot 508 med stark karaktär

Pressmeddelande -

Förnyad Peugeot 508 med stark karaktär

Peugeot presenterar en omfattande vidareutveckling av sin stora mellanklassmodell, 508. Utseendet har gjorts om med bland annat en fylligare front med ny grill och LED-strålkastare. Nya effektiva Euro 6-motorer: 2,0 BlueHDi 150 med 6-växlad manuell växellåda släpper endast ut 105 gram CO2 per kilometer. Bilen visas upp i London idag, men får publik premiär på bilsalongerna i Moskva och Chengdu i augusti. Sverigelanseringen sker under hösten.

Peugeot 508 visades för första gången på Parissalongen hösten 2010. Sedan- och kombimodellerna kompletterades ett år senare med fyrhjulsdrivna dieselhybriden RXH.
Drygt 370 000 bilar har sålts sedan lanseringen och Kina blev 2013 den enskilt största marknaden med 36 procent av försäljningen.

Moderniseringen väntas ge förnyad skjuts i försäljningen och bidra till koncernens återhämtning under 2014, med målet om snabb återgång till lönsam tillväxt. Den globala försäljningen har ökat med 5,4 procent till och med maj månad. I Europa var ökningen 14 procent, dubbelt så hög som marknaden i övrigt.

Designen på den nuvarande modellen står sig fortfarande mycket väl jämfört med flera samtida konkurrenter. Peugeots designteam har nu uppdaterat modellen med företagets senaste formspråk som kännetecknas av enkla, rena linjer. Nya 508 utstrålar självsäkerhet och högre status. 
Fronten har fått ett bredare utseende och rättats upp en aning med ny motorhuv och högre stående grill. Lejonemblemet har flyttats från huven till att bli en central enhet i den krominfattade grillen, en tydlig hint till föregångarna i ”5-serien”.
Tekniskt utformade LED-strålkastare, dimljus och positionsljus understryker att märkesidentiteten går mot premium. Sedanmodellen har fått en omdesignad bakre stötfångare och nya mer horisontella baklampor och tydligare visuell signatur med de tre karaktäristiska röda klorna.

Interiören har förnyats och blir renare med många av bilens funktioner samlade i en 7-tums pekskärm. I enlighet med Peugeots rådande innovativa interiördesign bidrar rensningen till en användarvänlig förarmiljö och större förvaringsutrymmen i mittkonsolen.
Exklusivare materialval och högre finish höjer kvalitetskänslan samtidigt som fler utrustningsalternativ erbjuds. Bland dessa två nya system: Dödavinkelnvarnare och backkamera.

Peugeot 508 erbjuds med ett urval av den senaste generationens bensin- och dieselmotorer. Euro 6-bensinmotorn 1,6 Turbo S&S 165 hk kan fås med 6-växlad manuell låda eller nya 6-växlade automatväxellådan EAT6. Motorn har ett koldioxidutsläpp från 131 g/km, att jämföra med föregångarens (1,6 Turbo 156) 144 g/km.
På dieselsidan introduceras nya BlueHDi-tekniken med partikelfilter, Stop&Start-system och kväveoxidreducering. Nya 2,0 BlueHDi 150 hk och 6-växlad manuell växellåda släpper endast ut 105 g CO2/km, vilket är bäst i klassen för motorer med motsvarande effekt.
Även nya 2,0 BlueHDi 180 hk EAT6, sexväxlad automatväxellåda, som klarar 111 g CO2/km, visar upp en enastående kombination prestanda och bränsleförbrukning.

Diesel-Hybrid4-tekniken förblir unik på marknaden och Peugeots modeller intar andraplatsen över mest sålda hybrider i Europa. Peugeot 508 Hybrid4 kommer ned i en förbrukning på 3,3 l/100 km, vilket motsvarar 85 g CO2/km.

Nya Peugeot 508 tillverkas i Rennes, Frankrike, för den europeiska marknaden och i Wuhan för Kina. Europalanseringen startar den 10 september. I Sverige introduceras sedanmodellen och kombin, SportWagon, samtidigt i oktober/ november. Priserna är ännu inte fastställda.


Ämnen


Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar,scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Verksamma i nästan 160 länder med 10 000 återförsäljare och verkstäder har märket stor spridning över hela världen. Efter drygt 200 år av stark närvaro på marknaden är Peugeot genomsyrat av inspiration och framgång och förnyar sin design och sin visuella identitet, utvidgar sitt modellprogram och har stora internationella ambitioner för de kommande åren. Det yngsta modellprogrammet någonsin, där bland andra sportiga 208 GTi och crossovern 2008 lanserats med stor framgång, kompletteras nu av helt nya 308, som vunnit priset « Årets Bil 2014 ».Hög kvalitet i såväl produkter som service, förfinad design och omsorg och en unik körupplevelse bidrar till den bilglädje varje Peugeot förmedlar.

Presskontakt

Ola Martinsson

Ola Martinsson

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 076 101 59 64

Relaterat material