Gå direkt till innehåll
Castor Pollux får pris av Peugeot som Swedish Fashion Talent 2014

Nyhet -

Castor Pollux får pris av Peugeot som Swedish Fashion Talent 2014

Henric Dahl med herrmärket Castor Pollux är årets vinnare av Swedish Fashion Talent, som delas ut av Svenska Moderådet i samarbete med Peugeot.
Priset delades ut efter en stor modevisning med alla tolv nominerade märken på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.
I talangsatsningen är Peugeot med och hjälper mindre modemärken att nå ut till en bred publik samtidigt som de unga modeskaparna inspirerar Peugeots designteam.

Peugeot har en lång historia av design och innovation, och brinner för att hitta och lyfta fram nya tankar inom form. Arbetet med modeskapare har alltid varit en inspirationskälla, vilket inte minst bevisas av nya 108 där kopplingen till den internationella catwalkscenen är extra tydlig. Med hjälp av sju olika designteman kan kunden skräddarsy och sätta sin personlig prägel på bilen.

Att lyfta fram framtidens talanger och öka deras möjligheter till att nå ut på marknaden är en naturlig satsning. Som huvudsponsor i Swedish Fashion Talents stöttas nya unga modemärken i Sverige. Under våren och sommaren har Swedish Fashion Talents synts via showrooms, modevisningar och utställningar för bransch samt i publika kanaler. 

I 2014 års upplaga av Swedish Fashion Talents har följande märken medverkat: Aether, Awesome Things, Black Book, Castor Pollux, Ever Rêve, Isabell Yalda Hellysaz, Jennifer Blom, L´Homme Rouge, Malin Henningsson, Mirja Rosendahl, Wilhja och Yasar.

Av de nominerade går årets utmärkelse till Göteborgsmärket Castor Pollux, som blir den första att ta emot priset, tidigare kallat Årets Rookies, under dess nya namn Swedish Fashion Talent of the Year.

Expertjuryns motivering: “Det här varumärket lämnar inte något åt slumpen. I en stenhård konkurrens belönar juryn ett genomtänkt och modernt entreprenörskap, präglat av en stark drivkraft och ett imponerande engagemang. Klädkollektionerna utmanar traditionella föreställningar om hur saker och ting kan och bör se ut tack vare ett gediget och okonventionellt arbete med detaljer, skärningar och helhetskoncept. Märket strålar starkt med kläder för den sanna konnässören.”

Castor Pollux grundades år 2013 av Henric Dahl (-76) i Göteborg. Henric föddes i tvillingarnas tecken, vars gestalt bildas av tvillingarna Castor och Pollux och vilket inspirerat till varumärkets namn. Grundinspirationen hämtas från romersk mytologi, arkitektur och typiska mönster från romarriket och dess kolonier.
Från projektets huvudsponsor Peugeot får vinnaren ett stipendium och därtill ett flertal stöd och priser från andra samarbetspartners.

FILM från modevisningen och prisutdelningen på http://mode.peugeot.se där det också finns information om de andra nominerade märkena och bilder på deras verk.

På Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm visas de tolv talangernas senaste kollektioner för allmänheten 12 – 13 augusti.


Ämnen

Taggar

Presskontakt

David Lindahl

David Lindahl

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 073 312 56 58
Ola Martinsson

Ola Martinsson

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 076 101 59 64

Relaterat material