Följ K.W. Bruun Autoimport

Elbilen Fractal får designpris för Peugeot i-Cockpit®

Pressmeddelande   •   Jan 27, 2016 16:57 CET

Vid prisceremonin under den 31:a upplagan av ”International Automobile Festival” den 26 januari i Paris fick PEUGEOT ta emot det ärofyllda priset ”Creativ'Experience Grand Prize” för sin konceptbil FRACTAL. Varje år utses bästa design och mesta kreativitet i bilindustrin och i år vann Peugeots innovativa i-Cockpit® i den nyskapande elbilen.

Gilles Vidal, PEUGEOT Head of Styling, fick ta emot priset för den innovativa konceptbilen, FRACTAL, som hans designteam skapade inför Bilsalongen i Frankfurt 2015. Redan på salongen röstades bilen fram till "Best Concept Car" av Auto Plus läsare och RTL’s lyssnare. I juryn för ”International Automobile Festival” sitter experter inom mode, design, arkitektur, bilindustri och media.

- Jag är verkligen glad över att få ta emot detta fina pris för PEUGEOT FRACTAL, eftersom det är ett pris som belyser vikten av förarens upplevelse bakom ratten. Priset belönar de studier vi gjort på ljuddesign och teknologin för utskrifter i 3D, säger Gilles Vidal, Head of Styling på PEUGEOT.

PEUGEOT FRACTAL är en kompakt och eldriven 2+2 roadster som demonstrerar utvecklingen av Peugeot i-Cockpit® som lanserades i 208 under 2012 och som redan vunnit närmare två miljoner människors hjärtan. I FRACTAL har den innovativa interiören gjorts ännu mer intuitiv genom att beröra ännu ett sinne, nämligen hörseln.

I FRACTAL omsluts bilens avantgardistiska design av digitala ljud som förstärker körupplevelsen och hjälper föraren. Ljuden är placerade och designade utifrån vetenskapliga studier om hur människan påverkas positivt av ljud. Det avancerade 9.1.2-ljudsystemet reagerar, förutom på andra trafikanter, också när dörrarna öppnas med en Smart Watch. Då strömmar musik ut av den kända ljuddesignern Amon Tobin från de totalt 13 högtalarna.

För att uppnå optimal akustik rullar FRACTAL på specialutvecklade däck som harmonierar med ljudvågorna och interiören är gjord i ljudabsorberande material som till 80 procent är tillverkat i 3D. Interiören är innovativ och inspirerad av Skandinavisk design i de många och läckra detaljerna.

Förutom den intressanta ljud- och materialstudien med interiör i 3D-utskrifter, senaste generationen i-Cockpit®, två starka elmotorer och ett rejält ljudsystem för modellen tankarna till en framtida coupé med elektrisk drivlina från Peugeot.

Läs mer här: http://www.mynewsdesk.com/se/peugeot/pressreleases/peugeots-nya-fractal-beroer-alla-sinnen-1207545

Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar, scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Verksamma i nästan 160 länder med 10 000 återförsäljare och verkstäder har märket stor spridning över hela världen. Efter drygt 200 år av stark närvaro på marknaden är Peugeot genomsyrat av inspiration och framgång. Försäljningen ökar stadigt i hela världen, modellprogrammet är det yngsta någonsin (2,6 år i snitt) och Peugeot leder hållbarhetsutvecklingen med ett genomsnittligt koldioxidutsläpp på 106,9 g/km. Hög kvalitet i såväl produkter som service, förfinad design och omsorg och en unik körupplevelse bidrar till den bilglädje varje Peugeot förmedlar. Nya 308 fick den prestigefulla utmärkelsen« Årets Bil 2014 ».

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.